Home > Semestra i Afrika! >

Semestra i Afrika!

682561-africa-political-mapEn dröm för många är att se Afrikas savanner och bestiga Kilimanjaro eller vandra med vilddjuren i Tanzania och festa på den välkända ön Zanzibar. Eller varför inte boka sin bröllopsresa med http://toppafrika.se/ och se The Big Five i viltreservatet Masai Mara eller nationalparken Serengeti?

”Man lär sig så mycket när man åker på safari. Som att girafferna försvarar sig med bra syn och bra sparkar. Det gäller för dem att aldrig slappna av helt; giraffer sover bara i snitt 20 minuter per dygn. Giraffens främsta fiende är människan, som jagar den för köttets skull. Det lär vara gott.” Läs hela reportaget här.

Här är det inte en specifik stad som lockar utan Afrika har fascinerat äventyrare ända sedan kontinenten av misstag upptäcktes av upptäcktsresande portugiser som sökte en snabbare väg att ta sig till Indien på. Här lever befolkningen i harmoni med vilddjuren och varje land i denna magnifika kontinent har flera fantastiska äventyr som väntar. Så det är inte så konstigt att ett besök i Afrika står på de flesta människors ”bucket list” då länderna i Afrika dessutom har mycket att erbjuda sina besökare. Här kan turisterna ägna sig åt allt från gorillasafari i Uganda till möjligheten att bestiga Kilimanjaro i Tanzania och många lockas hit av längtan av att låta sig förtrollas av Victoriafallen i Zimbabwe. I Afrika är kontrasten mellan savann och storstad utsuddad så i kontinentens olika länder kan turisten både ta del av spännande safariturer och vanlig storstadsvandring med tillhörande shopping eller helt enkelt slappna av på någon av de kilometerlånga sandstränderna längs Monbasas kust. Sevärdheterna i Afrika är många och det är värt att spendera sin semester på äventyr bland elefanter och leoparder!