Home > Öarnas stad >

Öarnas stad

Många vill se Stockholm. Inte så konstigt så hisnande vacker som staden trånar på sina spridda öar, omringad av bräckt vatten, vilandes på kullar och skarpa klippor. Vi guidar dig till huvudstaden med kanske den bästa luften av alla huvudstäder, med tusentals turister och med ett kungligt slott mitt i allt.

stockholm vattenJa det är en stad som är mäkta populär, Stockholm. I DN kan vi läsa att turistbussarna strömmar in, rakt in i hjärtat likt syresatt blod från lungorna. Detta har dock skapat en del irritation hos hovet som tycker att det inte ser så jättebra ut med de enorma fordonen parkerade på rad. Det är dock ganska svårt att lösa problemet med hur turisterna ska in och ut i staden på smidigaste sätt, Gamla stan är uteslutet som parkeringsplats och eftersom Slussen byggs om blir det även där trångt. Samtidigt kommer det in en hel del kryssningsfartyg varje dag till Stockholms hamnar, det är tur att man kan ta sig hit på så många olika sätt. Även flyg är smidigt med tanke på närheten till Arlanda.

Vad tycker utländska turister om Stockholm?

Parkeringsproblem till trots strömmar det varje dag under sommarmånaderna in turister från alla världens hörn, med kameror och kepsar. I en artikel nyligen publicerad i SvD kan vi läsa vad några av dessa besökande gäster tycker om Stockholm som resmål. En del tycker att Gamla stan är fylld av restauranger med identiska menyer, att folk spottar alldeles för mycket på gatan och att det är dyrt i staden. Andra älskar platser som Slottet, Riddarholmskyrkan och Tyska Kyrkan. Det är givetvis olika beroende på vad man är ute efter samt att Stockholm är större och fylld av mer än man tror. Det är tur att det i alla fall finns billiga hotell i Stockholm.

Inför en weekend i vår huvudstad kan det vara bra att tänka på en del saker för att packa smidigt men även veta vad man ska ta med sig för att helgen ska vara stilfull. Här kommer lite tips från Metro:

  • Lägg skorna i skopåsar och fyll på med accessoarer. Rulla exempelvis ihop slipsen och strumpor i skorna.
  • Packa i vikta lager, då har du koll på var prylarna ligger. Tyngst längst ned.
  • Packa plagg som har flera matchningsmöjligheter och matchar till allt i väskan.