Home > Eurovision Song Contest i Stockholm 2016 >

Eurovision Song Contest i Stockholm 2016

Visst finns det många anledningar att ta sig till Stockholm, men få anledningar är lika stora som att komma hit nu i maj – då hålls nämligen Eurovision Song Contest i Globen och det är absolut långt från det enda som kommer ske i staden denna kväll.

Tidigare harstockholm stadshuset vi tipsat om att besöka Stockholm som konferensstad, och visst är det något som verkligen stämmer med tanke på hur fantastisk denna stad faktiskt är. Men man ska definitivt inte bara besöka staden i jobbsammanhang, speciellt inte detta år. Nu år 2016 hålls nämligen Eurovision Song Contest i Globen här i huvudstaden och dess kringliggande arenor i maj månad, men det är inte bara här som festen hålls – den är på flera delar av staden, och det är något du inte ska missa. Festligheterna kommer nämligen på tre olika platser och kommer vara tillgängliga för alla partyglada som vill fira Eurovision:

  • Euroclub – kommer hållas på Skeppsbron framför kungliga slottet och är det officiella feststället för de delegationerna som är hitresta. Denna kommer specialbyggas på kajen med sjöutsikt över centrala Stockholm.
  • Eurovision Village – kommer bli den allmänna folkfesten i Kungsträdgården och kommer ligga bara knappa kvarteret bort från delegationernas fest med plats för hela 3 000 festsugna Eurovisionfans från världens alla hörn.
  • Öppningsceremonin – när de tävlande i Eurovision hälsas välkomna och den kommer hållas i en glamourös mottagning på Stockholms stadshus.

Om platserna ovan säger Eurovisions tävlingsproducent Christer Björkman till SVT känns helt rätt och han har en känsla av att Euro-kvällen kommer blir helt magisk. Planen är nämligen att staden som värdstad verkligen ska göra att Eurovision ska märkas, vilket man alltså syftar att uppnå genom att hålla festplatser och andra evenemang runtom i Stockholm, förutom själva tävlingen som alltså kommer hållas i Globen. Så med andra ord kan vi verkligen vänta oss att Stockholm höjer pulsen ett snäpp nu i maj och förhoppningen är att hela staden lyses upp på allvar och blir en riktigt folklig och fantastisk musikfest!