Home > Dags för semester! >

Dags för semester!

flygplan i luften solÄntligen är det dags för semestertider! Inte bara handlar det om att ha semester från jobbet, det handlar också om att åka iväg på semester, resa till ett helt nytt land och uppleva någonting annat än ens gamla invanda vardag. Och de gånger det har varit en kall och regnig vår, som i år, så ökar absolut lusten att resa rejält. Man vill helt enkelt komma iväg och få den där riktigt härliga sommaren som Skandinavien kanske inte erbjuder en med samma säkerhet som medelhavet eller andra platser.

Så hur förbereder man sig för, och hur fixar man till en riktigt bra resa? Att planera är A och O för att få till en lyckad resa. Först måste du eller ni bestämma er för vart ni egentligen ska åka. Vad är målet med resan? Är det att slappa på stranden med en kokosdrink i handen och jobba på brännan, är det att flyga nedför klippiga stup på en mountainbike eller är det att uppleva alla de där pulserande storstäderna som bara väntar runtom i världen på att upplevas? Oavsett vilket så gäller det att ha klart för sig vad man är ute efter, och sedan leta fram något som passar en både i smak och prisklass, och sedan boka resan. Sedan är det dags att börja packa! Enligt många en väldigt jobbig uppgift, men den måste göras. Se till att skriva listor och börja i god tid, så du inte står där med väskan nyöppnad på hotellsängen när du nått din destination bara för att upptäcka att du glömt flertalet viktiga prylar hemma. Vilken tabbe.

Skippa stressen också. Om ditt flyg går tidigt och du behöver åka en bit till flygplatsen, skippa all oro, de våldsamt tidiga mornarna och stressen att missa incheckningen. Övernatta nära Arlanda i stället, så kan du somna gott vetandes att ditt flyg är väldigt nära, och att ingen krånglig kollektivtrafik kommer ställa till det för dig. Du vill inte inleda din semester med stress, tro mig!