Home > Boka årets fiskeresa nu >

Boka årets fiskeresa nu

fiskar i skymning natur sjöÄr du en av de många som älskar att fiska? Härligt! Då är det också tid att boka årets stora fiskeresa, om du vill hinna boka innan priserna blir för höga men ändå få en resa av bra kvalitet. Ett av årets bästa resmål för fiske är Umeälven. Där är det något otroligt vackert och du har stor chans för fiske. Umeå har dessutom utnämnts till årets fiskekommun av Jordbruksverket. Så här står det:

Av 290 kommuner var det 231 som besvarade enkäten om vilka förbättringar som de genomfört för att främja fritidsfisket under 2014. I undersökningen har kommunerna fått svara på hur de arbetar med olika fritidsfiskefrågor. Utifrån deras svar har sedan deras arbete poängsatts. Umeå fick högst totalpoäng då man arbetat på många olika fronter. Enkätsvaren visar att Umeå kommun tagit ett större helhetsgrepp i arbetet jämfört med andra kommuner.

Detta är alltså det som har gjort att Umeå fick bli årets fiskekommun. I den här artikeln från Vk.se har man även skrivit om hur det är ”enklare att diska i Umeälven”. En artikel som verkligen väcker fiskesuget till liv.

Inför resan måste du självklart även ha de bästa fiskeprodukterna. Beroende på vad du vill fiska, finns det vissa saker som är ett måste. Om du exempelvis ska kasta med spö kan det vara en god idé att köpa Abu Garcia Revo SX, en haspelrulle som fungerar i alla vatten. Det är även smart att köpa med extra fiskelinor och fiskedrag samt beten – eftersom det alltid går åt.

Ska du boka hotell i Umeå till fiskeresan rekommenderar vi Best western Botnia, som har en stor utsikt över just älven. Men som sagt är det bra att boka nu så att rummen inte tar slut. Dessutom borde du besöka Gotthards krog, en restaurang utsedd till en av världens coolaste.