Home > Bo på hotell i Malmö – besök alla lekplatser >

Bo på hotell i Malmö – besök alla lekplatser

Alva är en trogen lekplatsbesökare och har under de senaste åren hunnit besöka alla lekplatser som finns i Malmö. Dock så ser Alva och hennes mamma potential till förbättring på många olika plan, både för barnen och vuxna. Ett säkert kort på lekplatsfronten är i alla fall Sollekplatsen i västra hamnen.

lekparkUnder fem års tid har Alva och hennes Mamma hunnit besöka alla 230 lekplatser i staden. Bland favoritplatserna ligger lekparken i Varvsparken i västra hamnen, men många lekplatser behöver dock rustas upp. Alva berättar för SVT att hon saknar en stor studsmatta i någon av stadens parker, en linbana och en klätterställning. Alvas mamma tycker samtidigt att man borde addera någon form av lekattraktion för de vuxna. Hon menar att de vuxna alltid bara sitter still på en bänk och tittar på, men egentligen skulle kunna vara med och leka aktivt med barnen om det fanns möjlighet.

En av de mest populära lekparkerna i Malmö ligger Varsparken. Det finns många bra hotell som passar familjen perfekt under vistelsen i staden, samtidigt som det finns många bra aktiviteter i området, läs mer här: hotell västra hamnen Malmö. Parken består av många rum och tematrädgårdar med lekplatsen i centrum. Denna park är ett måste på ”att göra-listan” om man besöker västra hamnen tillsammans med barnen.

Lekpark inspirerad av Mary Anderssons böcker

Ytterligare en ny lekpark är under planering i staden. På Arildsplan kommer man att bygga en lekpark inspirerad av Mary Anderssons böcker. Under förra helgen arrangerades en stor picknick för att man tillsammans skulle kunna samla in idéer till lekplatsen, vilken Sydsvenskan skriver om. Tanken är att man ska inspireras av hennes dokumentärroman Sorgenfri. Förhoppningsvis står den nya parken klar under 2018 och kanske slår Alvas önskan in om att vi kommer kunna hitta en studsmatta, linbana eller klätterställning vid lekplatsen?